Westland voorop in WHC!

Restaurant gestart in World Horti Center

Westland voorop in World Horti Center!

Het gloednieuwe World Horti Center in Naaldwijk, hét mondiale kennis- en innovatiecentrum van de glastuinbouw, is sinds begin september geopend. Studenten van MBO Westland volgen lessen en kunnen iets eten bij het tijdelijke restaurant op de begane grond. De openstelling voor het bedrijfsleven duurt nog iets langer: vanaf oktober nemen al enkele bedrijven hun intrek in het WHC, en in maart 2018 wordt het centrum officieel geopend.

Westland voorop
Het World Horti Center is sinds afgelopen zomer gevestigd aan Europa 1, Naaldwijk. Naast het al eerder genoemde MBO Westland, herbergt het gebouw verder allerhande bedrijven uit het Westland die een link hebben met de glastuinbouw. Daarnaast is er ook een groot onderzoekscentrum. Ook in het restaurant wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van producten en leveranciers uit de regio. Zo levert het WHC een bijdrage aan de werkgelegenheid in de regio, en aan de internationale erkenning van Nederland als leider in de glastuinbouw.

Restaurant
Hoewel het op dit moment nog niet af is, is het nieuwe restaurant al in volle gang. Enkele tafels met daarachter een koeling vormen op dit moment de uitgiftebalie. “Het is op dit moment nog een beetje behelpen ja,” vertelt Beau van der Zalm, assistent bedrijfsbeheerder van Van Leeuwen Food & Concepts. “Er wordt nog gewerkt aan het restaurant, dus we zitten nu in een ruimte die eigenlijk een vergaderzaal is. Vanaf hier kunnen we alle werkzaamheden goed volgen, dus we kunnen precies zien wat er allemaal nog moet gebeuren voor we in onze eigen ruimte kunnen trekken. Nog een paar weken, dan is het af!”

Dutch Cuisine
Bij aankoop van een product uit het restaurant krijgt men een glaasje fruitwater gratis. “Dit past binnen onze waarden. Wij werken volgens de richtlijnen van de Dutch Cuisine. Dat betekent dat je 80% groenten eet en maximaal 20% vlees of vis. Deze waarden komen duidelijk terug in de producten.” In het restaurant zijn nu al veel lekkere en gezonde broodjes en wraps te koop. Wanneer het restaurant eenmaal af is, worden er ook warme gerechten en maaltijden geserveerd. “Het restaurant krijgt twee uitgiftebalies: een voor het bedrijfsleven, en een voor de studenten. De laatste groep weet de weg naar ons restaurant al te vinden,” aldus Van der Zalm. “Verder worden bij de banqueting, dus borrels en dergelijke, biologische frisdranken en sappen geschonken. Daarbij hebben we altijd lekkere en gezonde borrelhapjes!”

 

Nieuwe bedrijfstak voor Van Leeuwen Catering

Lancering Van Leeuwen Food & Concepts

Nieuwe bedrijfstak voor Van Leeuwen Catering

Van Leeuwen Catering uit Leidschendam heeft afgelopen maand een grote stap gezet. Het bedrijf is bekend door de exploitatie van meer dan honderd onderwijslocaties door het hele land. Naast haar huidige vorm waarin zij zich voornamelijk richt op scholencatering, werd afgelopen maand een nieuwe bedrijfstak opgezet. Deze is speciaal gericht op horeca en partycatering: Van Leeuwen Food & Concepts.

 Innovatief ondernemerschap
De nieuwe bedrijfstak richt zich op innovatief en creatief ondernemerschap in (bedrijfs)restaurants en op feestlocaties. Joyce van Leeuwen, directie van Van Leeuwen Food & Concepts: ‘Voor ons is het een logisch vervolg. Natuurlijk verzorgden we al catering voor partijen naast onze onderwijslocaties. Door onze groei de afgelopen jaren werd de noodzaak om de horeca en partycatering te scheiden van de scholencatering steeds groter. Door het opzetten van deze nieuwe bedrijfstak kunnen wij de aandacht beter focussen.’

Duurzaamheid
Van Leeuwen Catering staat bekend om haar gezonde, duurzame en sociale karakter. Komt dit terug in de nieuwe bedrijfstak? Van Leeuwen: ‘Jazeker. In onze concepten willen wij zoveel mogelijk biologisch afbreekbare disposables gebruiken, letten wij op de manier waarop wij producten inkopen en vervoeren, en kiezen wij zoveel mogelijk voor Fair Trade producten. Op die manier blijven mens en natuur met elkaar in evenwicht.’

World Horti Center
De eerste locatie waar de nieuwe onderneming haar activiteiten zal gaan ontplooien is het World Horti Center in Naaldwijk. ‘Wij kijken ernaar uit om op deze inspirerende locatie onze horeca-activiteiten uit te breiden. We willen samenwerken met lokale ondernemers om van deze locatie een succesverhaal te maken,’ aldus Van Leeuwen.

Van Leeuwen Food & Concepts zoekt een horecamanager om commerciële, financiële en operationele doelen voor de horeca-activiteiten te realiseren. Kijk voor de vacature op www.foodenconcepts.nl.

Logo Food & Concepts

Innovatieve horeca in het Westland

World Horti Center en Van Leeuwen Food & Concepts

Innovatieve horeca in het Westland

Van Leeuwen Food & Concepts uit Leidschendam gaat na de zomervakantie de catering verzorgen in het World Horti Center in Naaldwijk. Het World Horti Center, hét mondiale kennis- en innovatiecentrum van de glastuinbouw, heeft gekozen voor een innovatieve samenwerking.

De komende tien jaar zal Van Leeuwen Food & Concepts zowel de horecafaciliteiten als de catering binnen het centrum verzorgen. Met ruim 80 bedrijven die zich presenteren op de expositievloer, het onderzoekscentrum met haar 38 afdelingen en ruim 1.200 studenten zijn beide partijen verzekerd van een vruchtbare samenwerking. Uiteraard zijn de horecafaciliteiten ook beschikbaar voor de ruim 25.000 vakbezoekers die het centrum jaarlijks ontvangt.

Innovatief en inspirerend
Binnen het World Horti Center wordt samengewerkt aan een duurzame toekomst van de tuinbouw door te innoveren en te inspireren. Het gedachtegoed van Van Leeuwen Food & Concepts om innovatief, duurzaam en creatief te ondernemen sluit hier perfect bij aan. ‘Wij vinden het belangrijk dat mensen iedere keer opnieuw blij verrast zijn als ze een van onze restaurants binnenkomen. Door te werken conform het Dutch Cuisine principe serveren we  versbereide, verantwoorde en ambachtelijke producten die de natuur ons in de naaste omgeving biedt,’ aldus Joyce van Leeuwen, directie van Van Leeuwen Food & Concepts. Dit principe wordt ingevuld in nauwe samenwerking met Niven Kunz, patron-cuisinier van restaurant Niven in Rijswijk.

Duurzame relaties
‘Wij gaan graag duurzame relaties aan en zijn meer dan alleen een ‘leverancier’. We gaan met het World Horti Center dan ook van start met de ambitie de groene loper naar het Westland te worden: een visitekaartje voor kennis en innovaties van Nederland. Wij kijken ernaar uit om op deze inspirerende locatie onze horeca-activiteiten uit te breiden,’ vertelt Van Leeuwen.

Verbinden en creëren
‘Het World Horti Center wil samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. We vinden het belangrijk dat dit wordt doorvertaald naar de horecavoorzieningen in het gebouw, zowel in de voorzieningen die ontmoetingen faciliteren als in verantwoord en toegankelijk eten en drinken. Een totaalconcept dat past binnen het centrum. Veel ontmoetingen en het ontstaan van ideeën vinden immers plaats tijdens een hapje/drankje. We zien uit naar de samenwerking met Van Leeuwen,’ aldus Corrie van Adrichem.

Ondertekening contract World Horti Center Van Leeuwen Food & Concepts
Ondertekening samenwerkingsovereenkomst horecavoorzieningen binnen het World Horti Center met Van Leeuwen. v.l.n.r.: Marco van Stappershoef, Joyce van Leeuwen, Mark Zwinkels en Corrie van Adrichem