Flavours ontvangt Fairtrade-certificaat

Westland profileert zich als Fairtrade gemeente

Deze week mocht restaurant Flavours uit Naaldwijk het Westland Fairtrade-certificaat in ontvangst nemen uit handen van wethouder Karin Zwinkels. Zij kwamen hiervoor in aanmerking door onder meer het duurzame ontbijtje dat zij aanbieden. Elf andere bedrijven en organisaties die Fairtrade een warm hart toedragen mochten eveneens het certificaat in ontvangst nemen.

Westland Fairtrade gemeente

Het Westland profileert zich al langere tijd als gemeente die begaan is met allerlei goede doelen. Tot nu toe mocht de gemeente zich echter geen Fairtrade gemeente noemen. Vreemd, vonden diverse partijen. Daarom zetten zij binnen een week een werkgroep op met als doel het Westland als Fairtrade-gemeente op de kaart te zetten. De regio zet namelijk zwaar in op innovatie, en door boeren en producenten een eerlijk loon te bieden helpen zij gebieden verder te ontwikkelen.

Restaurant

Na een korte inleiding door gastheer Koos Klop van FC ’s Gravenzande was het woord aan Hans Triep, voorzitter van de Stichting Westland Fairtrade. Hij benoemde de doelstellingen van de stichting, en legde het verschil uit tussen Fairtrade producten en bijvoorbeeld biologische of UTZ-gecertificeerde producten. Vervolgens ging Wethouder Karin Zwinkels over tot de certificaatuitreiking. Jadey Dowling, partymanager bij restaurant Flavours in het World Horti Center legt uit waarom het restaurant Fairtrade producten aanbiedt: “Wij bedienen zowel de schoolkant als de bedrijvenkant in het World Horti Center. Een van onze arrangementen is een bedrijfsarrangement, dat vrijwel helemaal bestaat uit Fairtrade producten. Zo willen wij onze gasten stimuleren hieraan mee te doen, en laten zien dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *