Koningin Máxima opent World Horti Center

Flavours verzorgt catering bij opening

Hare Majesteit Koningin Máxima opende woensdagmorgen 7 maart 2018 het internationale kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw, World Horti Center in Naaldwijk. Bij de opening was ook minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanwezig.

De koningin onthulde als onderdeel van de opening een speciaal vervaardigde stalen wereldbol. Deze staat symbool voor de grote bijdrage van de tuinbouwketen aan wereldwijde uitdaging. Verder kreeg zij een rondleiding door World Horti Center, bezocht zij verschillende klaslokalen van MBO Westland, en bezichtigde de jaarrond vakbeurs en de onderzoekskassen. Daarnaast sprak koningin Máxima met vertegenwoordigers van het centrum.

Internationale primeur
Het centrum in het hart van de Nederlandse glastuinbouw heeft met de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven een internationale primeur. Zij werken samen aan innovaties en duurzame ontwikkelingen. De (glas)tuinbouwsector wil met deze ontwikkelingen een bijdrage leveren aan het vinden van oplossingen voor grote maatschappelijke thema’s, zoals voedselvoorziening, voedselveiligheid, watermanagement en gezondheid van mensen. In haar toespraak benadrukte minister Schouten de internationale koppositie van de tuinbouwsector.

Open middag
Na het officiële gedeelte was er tijd voor een hapje en een drankje, verzorgd door restaurant Flavours van huiscateraar Van Leeuwen Food & Concepts. Ook kon men netwerken en de verschillende afdelingen van het gebouw bekijken. ’s Middags opende het gebouw voor geïnteresseerden vanuit de sector, en ’s avonds was het de beurt aan de leerlingen van MBO Westland. Restaurant Flavours verzorgde gedurende de gehele dag de inwendige mens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *