Westland voorop in WHC!

Restaurant gestart in World Horti Center

Westland voorop in World Horti Center!

Het gloednieuwe World Horti Center in Naaldwijk, hét mondiale kennis- en innovatiecentrum van de glastuinbouw, is sinds begin september geopend. Studenten van MBO Westland volgen lessen en kunnen iets eten bij het tijdelijke restaurant op de begane grond. De openstelling voor het bedrijfsleven duurt nog iets langer: vanaf oktober nemen al enkele bedrijven hun intrek in het WHC, en in maart 2018 wordt het centrum officieel geopend.

Westland voorop
Het World Horti Center is sinds afgelopen zomer gevestigd aan Europa 1, Naaldwijk. Naast het al eerder genoemde MBO Westland, herbergt het gebouw verder allerhande bedrijven uit het Westland die een link hebben met de glastuinbouw. Daarnaast is er ook een groot onderzoekscentrum. Ook in het restaurant wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van producten en leveranciers uit de regio. Zo levert het WHC een bijdrage aan de werkgelegenheid in de regio, en aan de internationale erkenning van Nederland als leider in de glastuinbouw.

Restaurant
Hoewel het op dit moment nog niet af is, is het nieuwe restaurant al in volle gang. Enkele tafels met daarachter een koeling vormen op dit moment de uitgiftebalie. “Het is op dit moment nog een beetje behelpen ja,” vertelt Beau van der Zalm, assistent bedrijfsbeheerder van Van Leeuwen Food & Concepts. “Er wordt nog gewerkt aan het restaurant, dus we zitten nu in een ruimte die eigenlijk een vergaderzaal is. Vanaf hier kunnen we alle werkzaamheden goed volgen, dus we kunnen precies zien wat er allemaal nog moet gebeuren voor we in onze eigen ruimte kunnen trekken. Nog een paar weken, dan is het af!”

Dutch Cuisine
Bij aankoop van een product uit het restaurant krijgt men een glaasje fruitwater gratis. “Dit past binnen onze waarden. Wij werken volgens de richtlijnen van de Dutch Cuisine. Dat betekent dat je 80% groenten eet en maximaal 20% vlees of vis. Deze waarden komen duidelijk terug in de producten.” In het restaurant zijn nu al veel lekkere en gezonde broodjes en wraps te koop. Wanneer het restaurant eenmaal af is, worden er ook warme gerechten en maaltijden geserveerd. “Het restaurant krijgt twee uitgiftebalies: een voor het bedrijfsleven, en een voor de studenten. De laatste groep weet de weg naar ons restaurant al te vinden,” aldus Van der Zalm. “Verder worden bij de banqueting, dus borrels en dergelijke, biologische frisdranken en sappen geschonken. Daarbij hebben we altijd lekkere en gezonde borrelhapjes!”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *